ETKİNLİKLERİMİZE KATILIM KURALLARI

1. Tüm etkinliklerimiz kontenjan ile sınırlıdır. Kurumumuzu ziyaretiniz öncesi bilgi vermemeniz durumunda gözlemevine girişinize izin verilmeyecektir.

1. Etkinliklerimizde (belli yaş grubuna özel etkinliklerimiz hariç) 6 yaş sınırı bulunmaktadır. 10 yaş ve altındaki çocuklar ebeveyn veya öğretmen eşliğinde etkinliğe katılabilir.

1. Gözlemevimize ulaşım katılımcılara aittir. Gözlemevinin konumuna bağlı fiziki durumlar katılımcılar tarafından göz önünde bulundurulmalıdırlar (uygun araç, sürüş deneyimi vb.). Oluşabilecek risklerden kurumumuz sorumlu değildir. Yoğun katılımlı etkinliklerde ücretli servis seferlerinin bilgileri gözlemevi internet sayfasından ilan edilecektir.

1. Etkinliklerin tarihi zaman zaman kötü hava koşulları veya teknik sorunlar nedeniyle değiştirilebilmekte veya iptal edilebilmektedir. Böyle durumda uygulanacak prosedür kurumumuz tarafından belirlenir ve gözlemevi internet sayfamızda duyurulur. İlgili etkinliğin iptal edilip edilmediği hususu ile tarihi değiştirilmiş bir etkinliğin yeni tarihi ve saati konusunda güncel bilgi alma sorumluluğu katılımcıya aittir.

1. Gözlemevimizin yaklaşık 650 m yükseklikte olduğu ve hava koşullarının şehirdekinden farklı olabileceği katılımcılarımız tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Her türlü hava koşuluna hazırlıklı olunuz. Hareketinizi kısıtlamayacak rahat kıyafetleri tercih etmeniz ve hava koşullarının değişebileceğini düşünerek mevsimine göre ihtiyaç duyabileceğiniz kıyafetleri (mont, yağmurluk, bere, eldiven, şapka, güneş gözlüğü, ihtiyaca göre güneş koruyucu krem vb.) yanınızda bulundurmanız önerilir.

1. Sağlık problemi olan katılımcılarımızın etkinlik öncesinde doktoruna danışması önerilir. Bu katılımcıların ihtiyaç duyduğu gerekli ilaçlarını, cihaz ve destekleyici materyalleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

1. Yoğun katılımlı etkinliklerimizde yiyecek ve içecek hizmeti (tabldot ve kumanya) ruhsatlı bir yemek firması tarafından ücret karşılığı temin edilecektir. Katılımcılar bu durumu göz önünde bulundurmalıdır. Yiyecek ve içeceğini kendisi temin etmeyip, Gözlemevi tarafından sağlanmasını isteyen katılımcıların, program oluşturulmadan bu konuda bilgi vermeleri gerekmektedir.

1. Kurumumuz tarafından kullanılan her türlü cihaz, ekipman ve eşya (teleskoplar, deney araçları, eğitim görselleri, vb.) Ege Üniversitesi’ne aittir. Katılımcılardan bu ekipmanlara yönelik gelebilecek her türlü zarar, zararı veren katılımcı ve/veya katılımcılardan tahsil edilir. Etkinliğe katılan katılımcılarımızın gözlemevi binalarını ve çevresini uyarıları dikkate alarak kullanmaları gerekmektedir.

1. Etkinlik alanında, gözlemevi içerisinde ve çevresinde çöp toplama alanları vardır ve çevre temizliği hepimizin sorumluluğudur. Aynı şekilde çevreye, ağaçlara, bitkilere, çimlere zarar vermeme konusunda ve özellikle izmarit atılmaması konusunda azami dikkatin gösterilmesi gerekmektedir.

1. Ege Üniversitesi Gözlemevi’nin bir eğitim ve araştırma merkezi olduğu gözönüne alınarak, etkinliklerde eğitim kurumlarında geçerli olan (yasaklı maddelerin kullanılmaması ve genel toplum etik kurallarına aykırı davranışların sergilenmemesi ve benzeri) tüm yasal mevzuat geçerlidir. Bu nedenle kurumumuz, etkinliklerde herhangi bir nedenle katılımcıların yasal mevzuata aykırı hal ve hareketlerinde bu kişilerin kurumdan uzaklaştırılması hakkını saklı tutar. Katılımcılar diğer katılımcıları rahatsız edecek genel ahlaka ve adaba aykırı tutum ve davranışlarda bulunamaz.

1. Etkinlikler sırasında, katılımcıların yaşayabileceği olumsuz durumlardan (zehirlenme, yaralanma, adli ve polisiye vakalar vb.) ve maddi-manevi hasarlardan kurumumuz sorumlu tutulamaz.

1. Etkinlik sırasında emanet eşya kurumumuz tarafından kabul edilmez. Yanınızda kaybolmasını göze alamayacağınız değerli eşyalarınızı getirmemenizi öneririz. Etkinlik alanında bulunan sahipsiz eşyalar etkinlik sonrası gün sonuna kadar alınmadığında eşyalar en yakın polis karakoluna tutanakla teslim edilir.

1. Etkinliklere katılımcıların güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde zehirli, yanıcı-parlayıcı her türlü madde, teneke, kamp ocağı, havai fişek, silah veya keskin nesneler getirmek yasaktır.

1. Etkinlik alanı içine kurumun onayı dışında araba, motosiklet, römork, karavan, bisiklet vb. araçların girişine izin verilmemektedir.

1. Etkinlerimiz sırasında her türlü broşür, tanıtım materyali vb. unsurların dağıtılması kesinlikle yasaktır.

1. Etkinlik alanındaki yoğunluk nedeniyle evcil hayvanların alana getirilmemeleri rica olunur.

1. Etkinliklerimizde izin alınmaksızın ses ve görüntü kayıt cihazı ve drone kullanılamaz. Yine izin alınmaksızın etkinlikler sırasındaki görüntü ve/veya ses kayıtlarından alıntı yapılamaz, konferansların görüntülerini içeren görsel ve/veya işitsel kayıtlar, umuma dağıtılamaz, görsel ve yazılı medyada ve sosyal medyada yayınlanamaz.

1. Katılımcılarımız gözlemevi ziyaretlerinde kurumun etkinlik sırasında kendilerini fotoğraflamasına, video çekimine dahil etmesine ve etkinlik sonrasında kurumun tanıtım videolarında kullanmasına izin verir.

1. Kurumumuz, katılımcının başvuru sırasında bu koşulları okumuş olduğuna dair bütün sorumluluğu katılımcıya ait sayar. Etkinliklerimize katılanlar tüm bu şartları kabul etmiş sayılır.

1. Katılımcı, Etkinlik Katılım Koşulları’nda yer alan tüm şartlara, yapılan açıklamalara ve yürürlükteki tüm mevzuata uygun hareket edeceğini aksi halde bu bildirimlere ve yasalara aykırı kullanım sebebiyle doğabilecek hukuki, cezai ve mali her türlü sorumluluğun kendisine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.