EGE ÜNİVERSİTESİ

Geçmiş Etkinlikler

YILDIZLARA SAFARİ ŞENLİK

18 Mayıs 2019

Etkinliğimizde; Ege Üniversitesi Gözlemevi'ni rehberler eşliğinde gezecek, 5 milyar yaşındaki göktaşı ile tanışacak, uzmanlar ve akademisyenlerin sunumlarını izleyecek, Güneş ve Ay gözlemi yapacağız.

ETKİNLİĞE DAHİL OLAN HİZMETLER:

* Uzmanlar eşliğinde Gözlemevi gezisi

* Teleskoplarla gözlemler

* Sunumlar

* Kumanya ikramı

* Katılımcı Sertifikası

(Ekstralar katılımcılarımızın kendilerine aittir)

ETKİLİK ÜCRETLERİ:

Gökbilim meraklıları için yapacağımız bu etkinlik her yaş grubundan katılımcıya açıktır.

* Etkinlik katılım bedeli kişi başı 100 TL dir.

* 0-6 yaş katılımcılarımıza %50 indirim uygulanmaktadır.

* Servis kullanacak katılımcılarımız için etkinlik katılım bedeli kişi başı 120 TL dir.

-Servis; etkinliğin başlama ve bitiş saatleri dikkate alınarak sadece gidiş ve dönüş olmak uzere tek sefer içermektedir.
- Servis; bornovadan hareket edecek olup, etkinlik haftası kalkış yeri ve saati katılımcılara bildirilecektir.

*** Etkinliğimize sadece kesin kayıt yapılmaktadır. Kesin kayıt işlemi iletilecek iban numarasına belirtilen ücretin havale yapılması ile gerçekleştirilecektir.

***Katılımcının etkinliğe katılamaması veya iptal talebi durumunda ücret iadesi yapılamamaktadır.

*** Etkinlik akışı ve içeriği hava koşullarına göre farklılık gösterebilir.

***Katılımcılarımızın hava koşullarını dikkate alarak giyinmelerini önemle rica ederiz.

***Etkinliğimizde dış mekanda yapılacak sunumlar için; yere sermek uzere yaygı, tabure veya sandalyenizi yanınızda getirebilirsiniz.

NOT: Yıldızlara Safari; Tutulma Avcıları Eclipse Hunters - Astrofotoğrafçılık desteğiyle düzenlenmektedir.

DEĞERLİ GÖKBİLİMCİLER,

Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi’nde görev yapan bilim insanları olarak, genç araştırmacıların tez ve çalışmalarında kullanabilecekleri, tayf gözlemi, indirgemesi ve analizleri gibi konuları kapsayan kuramsal ve uygulamalı bilgilerinin paylaşılacağı “1. LİSANSÜSTÜ ECHELLE TAYFBİLİM YAZ OKULU” düzenleyeceğiz. Yaz okulu, 1 - 5 TEMMUZ 2019 tarihleri arasında EGE ÜNİVERSİTESİ GÖZLEMEVİ’nde gerçekleştirilecektir.
No photo description available.
Yaz okuluna katılımcı olarak, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve doktora sonrası araştırmacılar kabul edilecektir. Yaz okuluna katılacak öğrenci sayısı, verilecek eğitimin daha etkin olabilmesi için 20 kişi ile sınırlandırılmıştır. Katılımcı öğrencilerimiz, Ege Üniversitesi Gözlemevi’nde misafir edilecek olup, belirlenen bütçe uygun olduğu takdirde öğrencilerimizin yol masrafları da karşılanacaktır.

Başvuru Adresi: https://goo.gl/forms/oqQhNJ1Jz5IDTjvx2
İletişim Adresi: echelle.yazokulu.2019@gmail.com

Takip eden günlerde, başvuru kabul kriterleri ve yaz okulu programı hazırlanan web sayfasında duyurulacaktır. Yaz Okulu için hazırlanan ekteki poster yakın zamanda tüm bölüm ve araştırma merkezlerine basılı olarak da postalanacaktır.

Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Etkinlik: Ege'de 100 Saat Astronomi

12 - 13 Ocak 2019 tarihlerinde tüm Dünya ile birlikte gökyüzüne bakmak ister misiniz?

Ege Üniversitesi Gözlemevi olarak tüm Dünya ile birlikte aynı anda gökyüzüne bakmak için sizleri 10-13 Ocak 2019 tarihleri arasında tüm Dünya'da gerçekleştirilecek "100 Saat Astronomi Etkinlikleri" kapsamında düzenlenecek olan etkinliklerimize davet ediyoruz.

Etkinlik: Gökte Şenlik

27 Temmuz 2018 - Bir Yaz Gecesi Gökte Şenlik - Tam Ay Tutulması Gözlemi